Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 image007.jpg

 

"Százharmincöt magyar már találkozott UFO-val

Szerző: GB
2012. május 23.  Forrás: Helyi Téma


Magyarországon százharmincöt olyan ember él, aki már átélt harmadik típusú találkozást, azaz személyes kapcsolatba került az ufókkal. Évente 3-5 újabb esetről szereznek tudomást a szakértők, az érintettek azonban nem szívesen állnak ki a nyilvánosság elé történeteikkel.

Amíg a kilencvenes években rengeteg ufó-észlelésről és ufonautákkal való találkozásról lehetett olvasni, hallani, ezek száma mára rendkívül lecsökkent. A Helyi Téma ufó-szakértőktől igyekezett megtudni, hogy mi ennek az oka.
- Igaz, hogy kevesebb ilyen esetről hallani mostanában, de az esetek száma nem csökkent - mondta Várkonyi Zsolt, az ufó enciklopédia szerzője. - Azt gondolom, hogy a társadalom nem nézi jó szemmel az ilyen történeteket. Akik idegen lényekkel találkoznak, inkább nem is számolnak be a velük megtörtént esetekről, mert félnek a kirekesztéstől, a meghurcolástól.
Kalmár János, a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke a Helyi Témának elmondta: ennek ellenére őket rendszeresen keresik meg őket a földönkívüli élményeket átélő emberek. Egymás között csak érintetteknek nevezik őket.

- Nálunk talán azért merik elmondani nyíltabban ezeket az eseteket, mert a hasonló élménnyel rendelkező társaik magyarázatot tudnak adni a jelenség okára. Egy ilyen elrablás - hiszen gyakran genetikai kísérletek céljából viszik el az embereket az idegenek - hatalmas lelki terhet jelent az érintetteknek. Magyarországon 135 körüli azoknak az embereknek a száma, akik már átéltek ilyet. Jellemző, hogy egy érintettel több alkalommal, szinte rendszeresen történik meg az idegenekkel való találkozás. Évente 3-5 olyan új esetről szerzünk tudomást, ami hitelesnek tekinthető.

Kalmár János szerint sokan csak feltűnést akarnak kelteni a környezetükben, ezért találnak ki ufós történeteket. Ez az esetek 15 százalékát jelenti, és 2-3 százalékban kiderül, hogy valamilyen pszichiátriai probléma van a háttérben, nem valós az élmény.
- Régebben apró, szürke idegenekkel való találkozásról számoltak be a leggyakrabban, ezek száma egyre ritkul. Ma már gyakoribb, hogy emberszerű, magas, szőke hajú, a svéd embertípushoz hasonló idegenekkel kerülnek kapcsolatba az érintettek.
Kalmár János szerint az ufonautákkal való személyes találkozás Budapesten, Miskolcon, Szeged környékén a leggyakoribb, de az ország minden részén előfordul. Az ufókutatók elnöke nehezményezte, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal emberei is időről időre kikérdezik az ufójelenségek észlelőit, ezt azonban a Belügyminisztérium lapzártánkig nem erősítette meg."
 

 

Vissza az "UFO-k, ufonauták... " lapra

 

 vagy

portraitufonauta.jpg

 Vissza a főoldalra...