Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyon érdekes...  (a netről származik)

 fufouuuuu.jpg

"  Ki ismeri ezt a történetet?

Egy csehországi ismerősöm kért meg rá, hogy próbáljam meg kideríteni, hogy milyen cikkről lehetett szó. Nekem a kérdéses cikknek egy cseh nyelvű fordítását küldte el, amit “nagytakarításkor” a számítógépében talált. Sajnos se az eredeti (magyar nyelvű) cikk írója, se a cseh fordítója nem ismeretes és az se, hogy hol – melyik lapban és mikor jelent meg. A cseh szöveget most magyarra fordítva közlöm itten: 

A kisvárdai zóna rejtélyei. 

Nem messze a magyarországi Kisvárda nevű városkától egy kis hegy található. Körülbelül nyolc évvel ezelőtt kiderült, hogy van itt valamilyen anomális zóna. Egy férfi 1999 júliusában egy furcsa lénnyel találkozott. Már korábban is az a szóbeszéd járta, hogy a helyi lakosok a hegy lejtőjén időnként valamiféle majomhoz hasonló teremtményt szoktak látni. Állítólag egy barlangban él valahol a föld alatt. Fekete szőrzete van és az emberek elől rejtőzködik. Továbbá a helyiek egyes elbeszélései alapján a hegy felett gyakran jelennek meg kerek világító objektumok. Az anomális zóna iránt többek között a magyar ufókutatók is elkezdtek érdeklődni és azt állapították meg, hogy a helyiek a hegy lábánál időnként áttetsző és nagyon nehéz kőzetdarabokat szoktak találni, amik üveg, vagy kvarcolvadékhoz hasonlítanak. Egyikük, N. Ferenc, a hegyen el is töltött néhány éjszakát, ami után különös élményekről számolt be. Egyszer amint éppen közvetlenül sötétedés után tüzet rakott, valahonnan felülről a mozdony szirénájának a hangjára emlékeztető hangot hallott. Abban a pillanatban a tűz felett egy kéken világító (izzó) gömb jelent meg. A gömb aljából a tűzbe egy vékony fénysugár ereszkedett le és a parázsló fadarabok a fénysugár mentén felvándoroltak egyenest a golyóba. Aztán a fénysugár eltűnt, a gömb felemelkedett és kialudt. Ferenc még sokáig remegett, mintha csak lázas lett volna. Később kiderült, hogy ebben az időszakban egypáran UFO észleléseknek voltak a tanúi. A tanúk között még egy budapesti iskoláscsoport is volt. Amikor Kisvárda mellet kint a természetben tüzet raktak és vacsorát kezdtek készíteni, az áttetsző kőből, amit napközben találtak az egyik sátor közelében, szikrák kezdtek futkározni és gyorsan körbefogták a fiú testét, aki a kezében tartotta a követ, miközben enyhe csípésfélét érzett. Aztán a szikrák elváltak a fiútól, könnyű ragyogó felhőcske képződött belőle a kő felett, kb. egy percig villogott miután szabályos kockává változott és ez aztán meg kúppá. A kúp lassan eltűnt a kőben. Mindnyájan hirtelen hideget éreztek, amit forróság váltott fel. A magyar ufológusok a kisvárdai anomális zóna eredetével kapcsolatban ezidáig csak találgatnak. Beszélnek a földkéregben lévő törésvonalról, mérges gázok kiáramlásáról, amik hallucinációt okoznak, UFÓ-ról. A helyi legenda arról mesél, hogy a hegy alatt egy óriási rézüst van elásva és valahol a hegy lábánál van elrejtve a bejárat a föld alá, ahol sok fém kamra található, amikben meleg és hideg van. Valamikor száz évvel ezelőtt egyszer egy helyi pásztor próbált meg ott megmelegedni. Amikor pár óra múlva kijött, azt állapította meg, hogy teljesen ősz lett és 15 évet öregedett. Arról is beszélnek, hogy a föld alatti kamrákban (helyiségekben) „Feketék“ is éltek, vagy inkább napégette emberek nagy talpakkal és tenyérrel és éppen ők hozták felszínre ezeket az „üvegdarabokat“. Lehet hogy valakivel az űrből voltak kapcsolatban, vagy valamilyen más világgal. 

Eddig a kérdéses cikk, ill. ami megmaradt belőle. 
Meg tudja valaki mondani, hol jelent meg ez a cikk? Ki a cikkben említett N. Ferenc és milyen módon lehetne vele felvenni a kapcsolatot? Kik voltak azok a kutatók, akik az esetet kivizsgálták, ill. ki tudna bővebb felvilágosítást adni erről az esetről?  "

 

Forrás:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__2439099-ki-ismeri-ezt-a-tortenetet__oldal-1

 

 Térkép

 

 

Nagyobb térképre váltás

 

 

 

Vissza az "UFO-k, ufonauták és hasonlók" lapra... 

 

 

 vagy

portraitufonauta.jpg

VISSZA A FŐOLDALRA...